Софија Јечинa нам се представља 33. самосталном изложбом слика под називом ,,30 СЛИКА ХЕЛМА” у Културном клубу Марина на сплаву 4СЕ Марина. 

Изложба ће бити отврена у суботу, 12. августа у 12 часова.
Представљање најновије издања Издавачке куће 4СЕ доо Београд ауторке Софије Јечине ,,30 слика Хелма” биће одржано 19. августа у 14 часова у Културном клубу Марина на сплаву 4СЕ Марина.

Софија је рођена 1990. године у Русији.  Завршила основне и мастер студије сликарства на Курском државном универзитету. Од 2012. је и чланица Удружења уметника Русије, и чланица УНЕСКО-а. У Немачкој је добила стипендију 2014.године након које је имала самосталне изложбе у Немачкој, Аустрији и западној Европи.

Софијине слике се налазе у неколико музејских колекција као што су Белгородски уметнички музеј, Курски уметнички музеј, Музеј наивне уметности “Илианум”  у Шиду у Србији као и у многим приватним збиркама у Аустрији, Немачкој, Швајцарској, Француској, Русији, Финској, Србији и Кини.

У Београд се доселила 2017. године где и дан данас живи, и одакле налази инспирацију за своје стваралашто. Поред сликарства, недавно је пасију пронашла и у писању.

2016. године, Софија је постала чланица Међународног удружења новинара, а од 2023. године и почасни члан Удружења писаца Бангладеша.

Крајем 2021. године је издата њена прва књига ,,Београд у плавом” где је Софија приказала како доживљава Србију и Београд. Поред текста који представљају њен путопис, Софија је књигу обогатила и својим сликама из Србије.

2023. године Софија организује изложбу у Бангладешу и уједно постаје и почасни члан Удружења писаца Бангледеша.

У склопу изложбе ,,30 слика Хелма” биће организовано и представљање најновијег издања издавачке куће 4СЕ доо Београд под истим називом. Представљање књиге биће одржано 19. августа у 14 часова исто у Културном клубу Марина на сплаву 4СЕ Марина.

Више о књизи ,,30 слика Хелма” можете прочитати овде.

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Оставите коментар.x