Изашло је најновије издање Издавачке куће 4СЕ доо Београд под називом ,,30 слика Хелма” ауторке Софије Јечине чије ће премијерно представљање бити одржано у суботу, 19. августа с почетком у 14 часова у Културном клубу 4СЕ Марина.

Софија Јечина је руска сликарка рођена 1990. године у Русији. Завршила основне и мастер студије сликарсттва на Курском државном универзитету. Од 2012. је и чланица Удружења уметника Русије, и чланица УНЕСКО-а. У Немачкој је добила стипендију 2014.године након које је имала самосталне изложбе у Немачкој, Аустрији и западној Европи.

Дошавши у Србију 2016. године, нашла је инспирацију за своје стваралаштво. Поред бројних изложба, 2021. године је изашла њена прва књига ,,Београд у плавом” где Софија је писала о својим утисцима о Србији, шта је то у шта се заљубила у нашој земљи па ју је навело да и дан данас остан да живи и ствара у Београду.

Недавно је изашло најновије издање ,,30 слика Хелма” чије ће премнијерно представљање бити одржану у суботу 19. августа с почетком у 14 часова у Културном клуба Марина на сплаву 4СЕ Марина.

Представљање књиге ће бити у склопу изложбе ,,30 слика Хелма” на којој ће моћи да се виде оригиналне Софијине слике које се налазе и з књизи.

Драган Јовановић Данилов је рекао о Софијиној књизи: 

“Виђени призори, сусрети и догађаји изпрошлости сопства у доживљајној сфери постају предмет Софијиног приповедачко-есејистичко-медитативног разобличавања.

Притом Софијино двозанаџијство, њено професионално бављење сликарством, посебно њене поособљене моделације градских призора несумњиво су усмерили и њен сензибилитет за писање. Њена приповедна и сликарска свест фиксирају осамљеност човека и ствари, те мисао о сопственој недовољности у свету. Људи су благословљени једни другима, нико сам себи не може помоћи – ето то нам поручују текстови Софије Јечине праћени репрезентативним сликама које темпераментно и брзо ослобађају и изражавају њену сликарску нарав.

Добро дошли!

5 1 глас
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Оставите коментар.x