Сликар “Културне баштине “

Изложбом под називом Сликар “Културне баштине” КУЛТУРНИ КЛУБ 4СЕ МАРИНА приређује омаж Милутину Дедићу (Шибеник 1935.- Београд 2021.). Милутин Дедић је био сликар, историчар уметности, публициста, писац, путописац... и мало је речи које би описале његово свеобухватно стваралаштво. Милутинова заоставштина броји три хиљаде цртежа, записа, скица и скоро исто толико слика изведених у различитим техникама. 

Аутор је неколико књига, од којих “Осмех винског духа”,”Светлост у тами векова” и “Пркос ветру и времену” су изадања издавачке куће 4СЕ из Београда. Публиковао је бројне текстове из културне политике и ликовног живота у дневним новинама и периодици. Био је активан културно уметнички сарадник и на филму и на радију и телевизији.

Изложба је реализована уз подршку “Адлигат”-a, Музеја књиге и путовања из Београда и Милутинових синова Луке и Филипа Дедића. 

Време је тог 26. марта било тако сунчано и ведропа су посетиоци, пријатељи и поштоваоци Милутиновог несамерљивог опуса којим је обогатио српску културу, уживали на сплаву КУЛТУРНОГ КЛУБА 4СЕ пијуцкајући и причајући и гледајући у реку Дунав.

Кратким музичким програмом на гитари који је извео Реља, син Луке Дедића, а унук Милутинов био је употпуњен доживљај у Милутинову част. Сам Милутин је био и  музички образован и волео је да забави пријатеље свирајући гитару.  

Изложба је отворена 26. марта и траја ће до 26. априла 2023.

КУЛТУРНИ КЛУБ 4СЕ МАРИНА  је отворен сваког дана сем понедељка од 12 до 18 часова. Улаз је слободан.
0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Оставите коментар.x