О едицији Пословице и изреке

Инспирација за збирку од шест књига о пословицама налази се записана на страни 5 књиге академика Часлава Оцића,                                                   Спорови о будућности Србије и САНУ, Шта и како даље, Опстанак и развој“,  у виду три пословице, а једна од њих гласи:

„Кад ђаво куца на врата, ти – ради!“

У потрази за смислом онога што живимо, у оквиру привидног бесмисла, потражили смо одговоре у старим мудростима, пословицама и изрекама народа света.

Изабрали смо 600 тема на које тражимо одговоре, њима придружили одговарајуће српске народне пословице, а затим кренули на посао.

Формирали смо тим у којем илустрације према српским пословицама ствара сликар Лука Дедић, међународне пословице и изреке преводи и књижевно уобличава књижевница и књижевни преводилац Нина Симић Панић, за дизајн се стара Милош Мајсторовић, координацију врши Милена Ђукнић, пласман и маркетинг поверен је Јелени Петровић, а за избор пословица је задужен Слободан Петровић.

Има већ две године да ђаво куца на врата, а ми радимо.

После две године сарадње, дневник нашег рада је прва књига из едиције: „Пословице и изреке – Књига 1“.

Књига 1 садржи 100 тема и 100 одговарајућих српских пословица уз 112 пратећих илустрације, 2000 пословица разних народа света и мноштво пратећег текста.

Књига 1 је прва од укупно шест књига које заједно треба да садрже 600 тема, 600 српских народних пословица и изрека, 650 пратећих илустрација, 12000 пословица разних народа света. 

Приказ

Кликните овде
Previous slide
Next slide

Теме

Кликните овде
Previous slide
Next slide

Пословице и изреке, књига 4

У припреми!

Видео приказ едиције књига ,,Пословице и изреке"