Издавачка кућа 4СЕ ДОО из Београда у сарадњи са ОШ Михаило Петровић Алас 11.04. 2022. године je одржала две промоције књига Најлепши лептири Србије и Говор цвећа у Србији – Порука скривена међу латицама.

На промоцији су говорили:

  • Васа Павковић, књижевник и аутор књиге Најлепши лептири Србије
  • Татјана Трнинић, испред издавачке куће 4СЕ ДОО
  • Ружа Лалић, библиотекар ОШ Михаило Петровић Алас.

На почетку промоције, библиотекарка Ружа Лалић се обратила ђацима и отворила промоцију. Директорка ОШ Михаило Петровић Алас је упутила поздравну реч.

Уследила је презентација књиге Говор цвећа у Србији где је одабрано 8 цветова са различитим симболикама као што су: поштовање (перуника), задовољство (азалеја), узајамност (бела рада), пријатељство (фрезија), љубав (ружа), обнављање (српска рамонда) и машта (слатки цвет).

Док је Ружа Лалић рецитовала цитате познатих српских писаца и песника који ближе описују симболику цвета као што су Душан Радовић, Мирослав Мика Антић, Јован Јовановић Змај, Десанка Максимовић и др. ученици су имали прилику на екрану да виде како тај цвет изгледа.  Затим је уследио разговор са Татјаном која је представила ученицима значај симболике сваког цвета за свакодневни живот.

Након презентације књиге о цвећу, уследила је презентација књиге Најлепши лептири Србије која је започета познатом песмом Лептирићу.Шаренићу.

Књижевник и аутор књиге, Васа Павковић је преузео реч, и ученицима на разуман и једноставан начин представио богатство лептира. Ученике је заинтересовао за ову тему, те су деца након његовог излања имала многа питања да поставе и радо износила своја запажања и искуства са лептирима.

Ђаци ОШ Михаило Петровић Алас су направили пано ,,Аласићи лептрићи“ са истакнутим радовима лептира, а најмлађи су на презентацију дошли и са украсним капа у духу цвећа.

Промоције су затворене песмом Љубивоја Ршумовића Деца су украс света.

 

На следећем линку можете погледати чланак ОШ  Михаило Петровић Алас о промоцији:  https://bit.ly/3c6roev

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Оставите коментар.x