Издавачка кућа 4СЕ у сарадњи са Домом културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину је имала прилику да читалачкој публици прикаже најновије издање ,,Пословице и изреке“ коју је приредио Слободан Петровић. Презентацију књиге је пратила изложба илустрација познатог академског сликара Луке Дедића.

Прва књига из едиције књига ,,Пословице и изреке“ састоји се од 100 одабраних тема које су описане српском пословицом или изреком. На задату тему је приказано још по 20 пословица или изрека из других земаља. Тако читалац може да се упозна са мудростима Персије, Барбадоса, Кореје, Индије и других земаља. Свака тема је пропраћена оригиналном илустрацијом Луке Дедића које, како каже Слободан Петровић, додају посебну димензију .


Прва књига садржи теме које почињу са почетним словима од А до Д док ће цела едиција од укупно шест књига обухватити целу азбуку.

,,Пословице говоре истину.
Истину непохабану безбројним понављањем и протицањем времена.
Истину која истовремено спаја људе и одваја поднебља…“ каже Слободан Петровић.

Публика је имала прилику да се упозна са техником сликања коју је Лука Дедић користио, као и његовим начином размишљања током стварања.

Књигу ,,Пословице и изреке“ је приредио Слободан Петровић, илустровао Лука Дедић, књижевни превод са руског и енглеског језика је одрадила Нина Симић Панић, док је координацију вршила Милена Ђукнић.

Пословице једног Народа,

нису само отелотворење његове мудрости,

већ умногоме и расветљење народног темперамента

и уврежених традиција мишљења.

Михаило Петровић Алас

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Оставите коментар.x