Услови коришћења сајта 4sebooks.com

Приликом коришћења сајта 4sebooks.com ( у даљем тексту: сајт) у обавези сте да поштујете важеће законе и прописе. Садржај сајта се не сме модификовати, дистрибуирати, репродуковати, продавати, копирати или на било који други начин употребљавати и чинити доступним трећим лицима.

Забрањено је на сајту објављивати материјал којим се врши клевета, повреда права, који је увредљив, лажан, претећи, вулгаран, порнографски, или на било који начин подстиче на кривично или противзаконито дело. Издавачка кућа 4СЕ задржава право да овакав материјал уклони са сајта без претходног упозорења корисника.

Забрањено је свако лажно представљање и објављивање нетачних података у вези са сајтом или особама везаним за исти.

Забрањено је коришћење сајта у пропагандне сврхе.

Забрањено је свако коришћење сајта ради препродаје робе.

Забрањено је постављање вируса и свих компјутерских кодова, датотека и програма који на било који начин могу да оштете или преузму контролу над сајтом и пратећом опремом.

Станицу нашег сајта можете користити информативно и за куповину све робе која је на сајту објављена.

Сајт 4sebooks.com је продајно место чије је радно време свакодневно 24h.

Регистрација

Да бисте обавили куповину на сајту, није неопходно да будете регистровани.

Разлика између регистрованог и нерегистрованог процеса куповине је у томе да регистровани корисници на свом налогу имају евиденцију куповине од раније као и да могу да формирају Листу жеља која им може бити корисна као нека врста подсетника.

Како се регитровати?

   1. Кликните на ,,Мој налог/регистрација“ у горњем десном углу странице.

   2. Упишите тражене податке у рубрику „Региструј се“.

   3. Kликните „региструј се“

На наведену имејл адресу ће стићи ваши кориснички подаци за логовање на сајт. Следећи пут када будете посетлили сајт страницу биће довољно само да се пиријавите.

Пријављујете се кликом на ,,Мој налог/регистрација“ и у рубрици ,,пријави се“ наводите емаил и лозинку са којом сте се регистровали. 

Листа жеља

У сваком тренутку можете одвојити артикал који вам се свиђа у листу жеља.

Како додајем производе на листу жеља?

       – Кликните на артикал који желите да упамтите у листу жеља. Поред артикла налази се дугме ,,Додај у листу жеља“ – кликните на њега и артикал ће аутоматски бити додат.

       – Кликом на дугме у горњем десном углу ,,Листа жеља“ можете у било ком тренутку да приступите својој листи жеља која се налази унутар ваших корисничких страница и видите табелу артикала које сте издвојили и одабрали.

Да ли морам да купим производе са своје листе жеља?

Листа жеља вам служи само као подсетник. Нисте у обавези да купите те артикле.

Куповина

Корак 1 – Одабир атикла и смештање у корпу

          –  На страници ,,Продавница“, можете директно ставити у корпу артикал који желите да купите притиском на дугме ,, Додај у корпу“ и артикал ће бити додат                .             аутоматски.

          –  Кликните на артикал који желите да купите. У новом прозору ће вам се појавити артикал са описом. Поред артикла се налази дугме ,,Додај у корпу“ – кликните .                на њега и артикал ће бити додат у вашу корпу за куповину.

          –  Артикле са листе жеља можете пребацити у корпу за куповину. У сваком тренутку иконица срца са натписом „листа жеља“ се налази у горњем десном углу.                         Кликом на иконицу, отварате листу жеља са издвојеним артиклима. Кликом на дугме „Додај у копру“ артикле пребацујете у корпу и можете наставити куповину.

          –  У корпу можете додавати неограничени број производа, као и избрисати раније убачене проиводе.

          –  У сваком тренутку кликом на корпу у горњем десном углу екрана, можете видети садржај корпе, колико производа имате у корпи и која је њигова укупна цена.                  Цене на сајту подложне су изменама.

Корак 2 – Унос података за куповину

         1.  Када завршите са одабиром артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем десном углу екрана и отвориће вам се приказ ваше корпе. Кликом на                   ,,Плаћање“ настављате куповину.

          2.   Отвара вам се прозор са подацима који су неопходни ради реализације куповине. Унесите тражене информације.

Можете да бирате да ли желите да вам се артикал поштом пошаље, у чијем случају трошкове поштарине сноси корисник, или лично да преузмете на адреси фирме у Светог Саве 32.

Понудиће Вам се и две опције за начин плаћања: плаћање поузећем или на Директна банковна трансакција (уплата на рачун фирме) које опционо бирате.

Уколико желите да се пошиљка испоручи на другој адреси, постоји опција „Доставити на другу адресу“ где треба да унесете податке адресе на коју пошиљку желите да испоручимо.

Корак 3 – Потврда плаћања

          1.  Прегледајте своју поруџбину. Уколико су сви подаци тачни, кликните на дугме ,,Наручите“ и тиме потврђујете куповину.

          2.  Након потврде куповине, на емаил адресу ће Вам стићи обавештење да смо примили вашу наруџбину са спецификацијама целокупне поруџбине, обрачуном                        цене (у коју не спадају трошкови поштарине) и информацијама о уплати (уколико плаћате на текући рачун фирме).

Начини плаћања

На сајту књижаре 4sebooks.rs можете плаћати:

           1.  плаћањем поузећем

           2.  уплатом на рачун (Директна банковна трансакција)

Плаћање поузећем – Уколико сте се при куповини одлучили за овај начин плаћања, на Вашу емаил адресу ћете примити обавештење о ,,Потврди наруџбине“ са наведеним артиклима, и обрачуном. У цену нису урачунати трошкови поштарине.

Овако поручене производе Вам шаљемо у року од једног радног дана од пријема потврде поруџбине. Плаћање ћете извршити курирском службенику при испоруци пошиљке.Уколико сте навели опцију ,,Лично преузимање“– плаћање вршите у простору фирме у Светог Саве 32, где не сносите додатне трошкове доставе.

Уплатом на рачун (Директна банковна трансакција) – Уколико сте се при куповини одлучили за овај начин плаћања, на Вашу емаил адресу ћете примити обавештење о ,,Потврди наруџбине“ са наведеним артиклима, и обрачуном. У цену нису урачунати трошкови поштарине.

Новац уплаћујете на наш текући рачун. Након што евидентирамо уплату, уколико сте одабрали преузимање путем поште, у року од 24h књиге ће Вам бити послате курирском службом. Рок за уплату је седам дана, за које време ваше артикле држимо резервисаним.

Начини доставе

На сајту књижаре 4sebooks.rs можете преузети вашу поруџбину:

           1.  Лично преузимање – преузимате лично на адреси фирме Светог Саве 32, и плаћате на лицу места.

            2.  Достава поштом – достава курирском службом. Трошкове поштанске доставе ви сносите.

Услови испоруке

Наше пошиљке у Србији шаљемо курирском службом Пост Експрес.

Уобичајено време доставе је два до пет дана од тренутка наручивања.

До одступања моће доћи уколико прималац није ноставио исправне информације о адреси на којој треба да се достави пошиљка, уколико није на адреси код првог покушаја испоруке, лоших временскох услова и осталих непредвиђених ситуација у транспорту.

ДОстава се врши радним данима од 8:00 до 16:00 сати. Испорука се не врши суботом и недељом.

Могуће је доставити на другу адресу коју купац приликом попуњавања информација може да наведе у сектору „Достава на другу адресу“.

Све артикле пакујемо у оригиналну, заштићену амбалажу курирске службе, како би Вам производи стиглиу стању у каквом смо Вам их и послали.

          –  Бесплатна достава

Испорука на www.4sebooks.com је бесплатна за било који износ куповине у време трајања акције бесплатне испоруке.

          –  Неиспоручени пакети

Уколико пакет не буде испоручен, продавац задржава право да сторнира поруџбину без поновљеног слања. Уколико је извршено плаћање на рачун фирме, купцу ће бити извршен повраћај новца на рачун који достви емаил-ом.

Услови рекламације

Рекламације се могу поднети искључиво и сличају када је: испоручени производ оштећен, некомплетан или не одговара спецификацији наруџбине.

Рок за одговор на рекламацију је 8 дана од пријема рекламације.

Рок за решавање је 15 дана од пријема рекламације.

Поврат робе се у том случају врши на наш трошак а пријава иде у једноставна три корака:

          1.   Пошаљите Ваш захтев нашем оператеру на адресу 4se.knjizara@gmail.com и као ,,subject“ наведите „рекламација робе“.

                Обавезно у мејлу наведите наведите следеће податке:

                – име и презиме
                – е-маил адресу
                – број фактуре или готовинског рачуна који сте добили са робом
                – поруку у којој ћете описати разлог рекламације

          2.  Артикле намењене за поврат адекватно спакујте како не би дошло до оштећења у транспорту. Обавезно приложите фактуру или готовински рачун, а на                                 коверти  напишите „рекламација. Молим Вас да не заборавите да приложите оригинални документ (фактуру или готовински рачун) јер без ње, на жалост,                             нисмо у могућности да заменимо робу.

          3.  Након што оштећена роба стигне у наше просторије и провере оправданост рекламације, исправан артикал биће испоручен на вашу адресу. Уколико артикал                      више немамо у понуди, биће извршен повраћај новца.

Замена оштећеног артикла иде на трошак продавца и врши се преко одговарајуће курирске службе-.